Blandt andet er der under Virringvej etableret tunnel med sti til det etablerede stisystem langs Virringvej.
Mod vest, syd og sydøst rejser sig et nyt skovområde, Anebjerg Skov med naturstier og direkte adgang til de eksisterende naturstier helt til Vester Mølle og Skanderborg Sø.
Dermed er Anebjerg et spændende og varieret område, der åbner for mange oplevelser og rekreative aktiviteter i det smukke landskab og den spændende natur.
Bakker, lavninger og søer
Anebjerg-området er geografisk betegnet som dødislandskab. Karakteristika ved dødislandskab er et kuperet landskab med mange små bakker og lavninger og et væld af småsøer og vandhuller.
Forsyningsvirksomheden Skanderborg indvinder grundvand fra 50 meters dybde, og Staten har udpeget Anebjerg som ”Område med Særlige Drikkevandsinteresser”.
Efter Naturbeskyttelsesloven er området ligeledes af stor interesse, og den store vandsalamander, der er totalfrede findes i tre af de udpegede af § 3-søer. Heraf er de to omgivet af henholdsvis mosebræmme og engarealer.
Skanderborg Kommune og Skov- og Naturstyrelsen (nu Naturstyrelsen) indgik i 2007 en fælles aftale om skovrejsning af Anebjerg Skov.
Når skovrejsningsplanen er udført, vi Anebjerg Skov udgøre i alt knap 325 ha. Omtrent halvdelen af området er blevet skovrejst, siden de første etaper af Anebjerg Skov indviet i 2009.
I følge den fælles plan har Naturstyrelsen og Skanderborg Kommune med bidrag fra Skanderborg Forsyningsselskab løbende opkøbt områdets landbrugsarealer til skovrejsning.