I Odder er Skovtrolden ved Odder Å tæt ved Odder Rådhus blevet et af byens markante vartegn. Den vandspruttenden stentrold har gennem sit lange liv efterhånden været flyttet mange gange, men har nu øjensynligt fundet sin plads ved broen over åen og synes at spørge alle: "Hvem er det, som tramper på min bro?"

Nyt hus i Odder Kommune

I Odder vælger mange at bygge nyt hus i en af de mange udstykninger i byen. Især den vestlige del af Odder byder på mange nye muligheder for at være nybygger med nyt hus.


Odder Kommune har planer om at udbyde endnu flere byggegrunde i fremtiden, og har de senere år haft stor succes med at brande Odder som nybygger-kommune.


Vesterbo Huse har bygget mange nye huse i Odder Kommune, og vi kan naturligvis sørge for, at I også kan få opfyldt jeres ønsker og drømme om et nyt hus i den populære kommune.

Odder er en stationsby i Østjylland med knap 12.500 indbyggere (Ifølge Wikipedia 2020)[1]. Odder er hovedby i Odder Kommune og kan blandt andet bryste sig af mere end 70 km kystlinje. For alle indbyggere i Odder Kommune kan en badetur til en af de populære strande derfor altid klares med en køretur på relativt få minutter.

Et af salgsargumenterne fra Odder Kommune om at flyttet dertil er, at det fx kun vil tage 10 minutter at komme til vandet. De 10 minutter er måske en sandhed med modifikationer, men fakta er, at Odder Kommune har mere end 70 km kystlinje, hvorfor køreturen alt andet lige ikke vil være forfærdelig lang, hvis man skal have dyppet tæerne i saltvand.


Nu kan længden på en kommunal kystlinje faktisk også sættes sammen på flere måder, og hvis fx både kystlinjen på Tunø, Hou Røn, Svanegrunden, Alrø Poller og rundt i Norsminde Fjord skal tælles med, vil tallet blive næsten 95 km.


I 2015 rådførte Plan-afdelingen i Odder Kommune sig med Kystdirektorat for at får afklaret, hvad der vil være rimeligt at tælle med. Ifølge definitionen hos Kystdirektoratet endte det korrekte tal på 71.7 km kystlinje i Odder Kommune.

Odder Kommune udstykker i disse år en lang række nye grunde. Her er rig mulighed for, at nybyggere kan bygge nyt hus - og naturligvis også et nyt hus bygget af Vesterbo Huse.

Hvis vi lige ser bort fra Bornholm, ligger Odder i princippet i Danmarks midte og byder på et rigt og meget aktivt kulturliv og handelsliv med mange forskellige muligheder for indkøb.


Både udvalget af dagplejere, børnehaver, kommuneskoler, privatskolen Rathlouskolen, Odder Lille Friskole og ungdomsuddannelser på Odder Gymnasium, SCU Skanderborg-Odder og Handelsfagskolen sikrer et bredt tilbud til familier med børn og unge i alle aldre.


Udvalget af butikker i området ved Odder Torv og Gågaden Rosensgade med hyggelig atmosfære, er stort og bliver bundet sammen af Køb Odder - byens handelsstandsforening.


Odder byder desuden på alt i dagligvarebutikker, der er geografisk fordelt over hele byen.

Bygger I nyt hus i Odder, er der rig lejlighed for at både at købe nye cykler til hele familien OG alt i stumper og reservedele hos Cykelhandler Viggo Rasmussens Eftf. på Tornøgade. Forretningen ejes og drives af cykelhandler Finn Christensen (th), som indledte sin karriere som fejedreng butikken og lærling på værkstedet i 1980. Butikken kan i 2021 fejre 90 års fødselsdag på sammen adresse, hvor Viggo Rasmussen flyttede ind i 1931.

I byens midte overfor Odder Rådhus ligger Kvickly Odder, der i mange år har været blandt dagligvarekædens store flagskibe.


Det er ligeledes værd af fremhæve cykelforretningen Viggo Rasmussens Eftf. på Tornøgade overfor Odder Kirke. Forretningen kan i 2021 fejre 90-års fødselsdag og ejes i dag af cykelhandler Finn Christensen (th på foto).


Han blev ansat som lærling og fejedreng i 1980 og kan derfor mere retteligt betegnes som efterfølgerens efterfølger og klarer alt i reservedel og stumper fra eger og nipler til nye cykler, elcykler og scootere.


I Odders opland findes en række forskellige gårdbutikker med lokale produkter og råvarer. Der er både muligheder for at hente helt frisk mælk og kød hos landmænd og frugt hos lokale frugtavlere. Desuden byder både by og hele kystlinjen på en række spisesteder og restauranter med et bredt udvalg af høj gastronomisk værdi.


Har I planer om at bygge nyt hus i Odder tøv da endelig ikke med at kontakte Vesterbo Huse for en dialog om, hvordan vi realiserer jeres fremtidige boligdrøm.