Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri
Se galleri

Weekendtur 2019

Virker nogle af vores folk lidt matte i koderne netop i dag, må vi nok erkende, vi kender årsagen.


Vi har nemlig været på firmatur med julefrokost i den netop overståede weekend. Og selv om en overvejende del af weekendens indhold havde et fagligt islæt på enten den ene eller anden måde, må vi indrømme, at vi naturligvis også fik en enkelt juleøl eller to lørdag aften.


Lørdag morgen lagde vi ud med morgenmad på Agerskovvej, inden vi vendte snuderne sydover til et par timers fagrelevant inspiration i den permanente byggeudstilling på Huset Middelfart.


Ismutters mandemad

Når man nu alligevel er på de kanter, hvor man netop har passeret Den Gamle Lillebæltsbro, og det nærmer sig frokosttid, bør man ikke snyde sig selv for et besøg hos Ismutter Birgit og Ishuset Skovgrillen.


Birgit serverer nemlig særdeles velsmagende ”mandemad” og hendes kamstegssandwich og bøfsandwich er kendt langt uden for trekantområdet – og absolut den helt rigtige valg af menu til en flok (altid) sultne tømrersvende og tømrerlærlinge, som skal spise sundt og varieret.


Efter en times tid i forholdsvis vådt efterårsvejr kørte vi videre mod Assens, hvor vores faste leverandør, Bygma Aarhus, havde arrangeret en rundvisning hos både Strøjer Tegl og Strøjer Samlingen.


Mursten og racerbiler

Vi indledte besøget med en tur rundt på teglværket, hvor vi på bedste vis blev indført i alle processerne, når indpakningen til vores huse skal produceres.


Under vores rundvisning stødte Jørgen Strøjer, nuværende ejer og 5 generation, til. Og han bidrog i dén grad med sine egne anekdoter om både teglværket, men ikke mindst også om sin store passion for biler.


Ud over den spændende rundvisning på teglværket inkluderede vores invitation nemlig også Jørgen Strøjers private samling af biler.


Den er ganske enkelt imponerende, uanset om man interesserer sig for biler eller ej. Ud over en masse spændende historier om både James Bond, Ferrari og Le Mans, fik vi også lige lov at høre, hvordan en rigtig bil, ifølge Jørgen Strøjer, skal lyde.


Knap tre timer senere kørte vi retur til overnatning og en hyggelig julefrokost på Huset Middelfart.


Højskolepiger i Eva-kostumer

Søndag morgen, da vi endelig havde fået banket alle mand ud af sengene, var det tid til lidt frisk luft – hvilket jo altid er rart (for de fleste), når der er blevet buldret lidt om natten.


Og hvad er mere nærliggende end bridgewalk på Den Gamle Lillebæltsbro, når vi nu alligevel har overnattet på strandbredden til Lillebælt.


Med lørdagens usandsynligt våde vejr i betragtning, var det jo nærmest et mirakel, at vi søndag blev tilsmilet af det smukkeste efterårsvejr med solskin og det nærmest på vindstille, man kan komme 60 meter over havet.


Det betød faktisk at selv de, som havde misset morgenmaden, nåede at se marsvin i løbet af den 2,5 km lange gåtur, hvor guiden blandt andet berettede om de frisindede højskolepiger, som under brobygningsarbejdet i begyndelsen af 1930´erne solbadede i deres Eva-kostumer lige under broen.


Nedfaldstømreren i Lillebælt

Samt ikke mindst om nedfalds-tømreren, som det lykkedes at falde ned hele to gange. Første gange landede han hårdt ”kun” 6 meter nede, og måtte derefter til stor morskab for brobisserne, altid stå op når de i løbet af arbejdsdagen skulle have drukket deres 20 bajere.


Anden gang endte han i Lillebælt og blev slået bevidstløs, da han ramte havoverfladen. Heldigvis nåede et tysk fragtskib at fiske ham op, inden han gik til bunds. Kaptajnen kunne lidt førstehjælp, og fik pustet liv i nedfaldstømreren, så han lynhurtigt kunne komme retur op på broen og fortsætte sit arbejde.


Således beriget med anekdoter om datidens alkoholkultur og sikkerhed på arbejdspladsen – eller mangel på samme – vendte vi retur til Fyn og fast grund under fødderne.


Inden returen mod Hørning, nåede vi dog lige at slå et smut forbi Ismutter Birgit igen, så de fleste kunne få stillet den værste sult. Dog røg der en anelse flere pommes frites, pølsemix og colaer i gabet på de sultne håndværkere søndag, end der gjorde lørdag.


Og i det aftagende efterårsdagslys nåede begivenhedsrig weekend sin ende på Agerskovvej, så alle kunne nå hjem og få sig en ekstralang lur og være klar til mandag morgen. Eller i hver til fald være helt klar tirsdag.