Skån både miljø og økonomi med et effektivt blødgøringsanlæg.

Siden 2016 har det været lovligt at installere blødgøringsanlæg i private husholdninger. Hos Vesterbo Huse følger vi nøje den teknologiske udvikling og de muligheder for fordele, nye teknologier giver vores kunder.

Derfor har vi også allerede særdeles gode erfaringer med at installere blødgøringsanlæg i flere af vores nyeste huse.

Drikkevandet i den danske undergrund har i princippet altid været kalkholdigt, og koncentrationen af kalk bliver øget, jo dybere man borer.

For at opretholde den nødvendige forsyning af drikkevand har forsyningssektoren de seneste 20-30 år været nødt nødsaget til at bore dybere og dybere efter rent grundvand. Derfor er vores drikkevand i vandhanerne generelt blevet mere kalkholdigt i samme periode.

Der er naturligvis ingen problemer med øgede kalkmængder ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt. Mange synes dog at bekæmpelse af de synlige og til tider krasbørstige kalkrande på vandhaner, badeværelsesfliser og i toiletkummen i dén grad kan give kamp til stregen.

Men det øgede kalkindhold medfører også aflejring af kalk på varmelegemer i fx elkedler, kaffemaskiner, opvaskemaskiner og vaskemaskiner. Disse kalkaflejringer nedsætter apparaternes levetid, medfører et øget energiforbrug og er dermed også blevet en stor udfordring i vores husholdning.

Derfor er det helt naturligt, at interessen for blødgøringsanlæg er steget markant i takt med, at teknologien er blevet udviklet. En interesse vi naturligvis har bemærket hos Vesterbo Huse og derfor allerede har installeret anlæg i mange af vores nyeste byggerier.

Et blødgøringsanlæg er særdeles let at benytte i dagligdagen. Man skal faktisk ikke gøre noget som helst, og så giver det samtidig en lang række både store og små fordele.

Nogle fordele er faktuelt dokumenteret og ganske konkrete. Andre er mere i kategorien af smag og behag – hvilket dog ikke gør dem mindre interessante.

Fakta er, at det ikke længere er nødvendigt at benytte krasbørstige kemikalier til afkalkning i både køkken, badeværelse og bryggers, hvis et blødgøringsanlæg er monteret husets vandforsyning. Det bløde vand betyder desuden, at forbruget af rengøringsmidler og vaskepulver kan reduceres betragteligt. Nogle siger, det næsten er en halvering af forbruget, hvilket vi dog ikke kan dokumentere. Endnu.

Blandt de mere udokumenterede fordele er, at nogle mener, farverne på vasketøjet fremstår klarere efter en rusketur i vaskemaskinen, hårvask gør håret blødere, og at drikkevand uden kalk generelt har en bedre smag.

Bare for at slå det helt fast. Det er naturligvis en meget subjektiv vurdering og særdeles udokumenteret, at et blødgøringsanlæg kan få drikkevandets smag til at minde om norsk postevand.

Blødgøringsanlæg er en forholdsvis ny teknologier, der er særdeles effektiv i kampen mod kalkholdigt brugsvand. Vesterbo Huse har allerede installeret mange blødgøringsanlæg i vores nyeste huse.