køberguide

KØBERGUIDE - OG VIGTIGE SKRIDT TIL JERES BOLIGDRØM

Vi ved, det er en stor tillidserklæring, når I lægger byggeriet af jeres nye hus i vores hænder.

Det er en tillid, vi tager meget alvorligt, hvorfor det vigtigt, vi med denne køberguide beskriver de første vigtige skridt på jeres vej som nybyggere, til den endelige boligdrøm bliver opfyldt.

Når I har besluttet, at lægge jeres byggeprojekt i hænderne hos os, et det samtidig indledningen til at lang række processer fra de første beslutninger, til I får overdraget nøglen til jeres drømmebolig.

I denne køberguide beskriver vi en lang række af de mange processer fra vores indledende møde, da det er vigtigt, vi giver jer et indblik i hele rejsen som nybygger.


1. DET FØRSTE SKRIDT

Vi afholder et uforpligtende møde, hvor vi i fællesskab udveksler idéer og samstemmer jeres behov med vores viden og erfaringer.

Derefter tegner vi skitser og forslag, der fører til et konkret projektforslag til jeres drømmehus.

2. KONTRAKT

Når I kan godkende tegningerne, udarbejder vi en kontrakt. Det er vigtigt for os, at vores kunder ikke er tvivl om, hvad de siger ja til, og hvad I kan forvente af det fremtidige byggeri.

I fællesskab gennemgår vi derfor den endelige kontrakt meget omhyggeligt. Kontrakten vil være betinget af godkendelse fra advokat/bank.

Når kontrakten er underskrevet, sørger vi for at denne med diverse bilag bliver sendt til til henholdsvis jeres bank og jeres rådgiver/advokat for gennemgang og godkendelse.

3. VALG AF MATERIALER

Det er særdeles vigtigt, at køberen gennemgår vores liste med standardmaterialer, inventar, interiør og farver til boligen.

Her er vi naturligvis behjælpelige med vores mange gode og faste samarbejdspartner som Svane Køkkenet, Punkt 1 og HL Keramik, som kan give gode råd og kyndig vejledning i forhold til jeres individuelle ønsker og behov.

4. BYGGEPROCESSEN

Gennem byggeprocessen følger vi byggeriet tæt. Vores faste team af byggeledere fører løbende tilsyn og er i løbende dialog med håndværkere og underentreprenører, hvilket sikrer køberne byggeri af højeste kvalitet.

Som husets kommende beboere er I naturligvis altid velkomne til at besøge byggepladsen, hvis I ønsker at følge byggeriet. Vær dog opmærksom på, vores byggepladser primært er håndværkernes arbejdsplads.

Derfor er det vigtigt, I ved eventuelle besøg både tager hensyn til de mange store kørende entreprenørmaskiner, at vi skal overholde en masse sikkerhedsregler i forhold til Arbejdstilsynet samt ikke mindst, at håndværkerne har nogle arbejdsopgaver, det er vigtigt, de får afsluttet inden fyraften.

5. TRYGHED

Under byggeriet bliver der konsekvent udført fugtmålinger under udtørringsprocessen.

I slutningen af byggeprocessen foretager vi desuden en blowerdoortest i forbindelse med husets energimærkning. Blowerdoortesten sikrer og dokumenterer, at huset overholder de gældende krav til tæthed.

6. AFLEVERING

Overdragelse af nøgle og betaling for huset følges ad. Det betyder, at I naturligvis ikke skal betale en krone, før I kan træde over dørtrinnet i jeres nye hus.

Umiddelbart inden overlevering foretager vi en gennemgang af jeres nye hus sammen med jer og eventuelt jeres byggesagkyndige konsulent, hvis I har valgt at tilknytte en til jeres byggeri. Denne gennemgang skal sikre, der ikke er nogen form for tvivl eller tvist ved overtagelsen. 

Ved aflevering gennemgår vi husets tekniske funktionaliteter meget nøje, inden vi overdrager både hus og nøgle til jer.

Desuden udleverer vi en USB-stick, der kan give jer svar på de fleste af jeres spørgsmål, der efterfølgende kan opstå vedrørende huset.

7. SAMARBEJDET SLUTTER IKKE HER

Vores samarbejde ophører ikke nødvendigvis ved overdragelse. Opstår der efterfølgende det mindste problem eller spørgsmål, står vi naturligvis altid klar til at hjælpe og vejlede jer.

Derudover vil vores USB-stick med informationsmateriale, hjælpe og vejlede jer med den efterfølgende vedligeholdelse om fx smøring af døre og vinduer, kontrol af fuger, vedligehold af varme- og elinstallationer etc.

Se også vores beskrivelser af selve byggeprocessen her.