Gulvvarme

FÅ ØGET KOMFORT MED GULVVARME OG NY TEKNOLOGI

Gulvvarme er i dag standard i alle de nye huse, vi bygger.

Der er mange og ganske indlysende årsager til , at gulvvarme er blevet den foretrukne varmekilde i alt nybyggeri.

Det er både let og smart at benytte, medfører lavere varmeforbrug og giver ikke mindst optimal komfort i dagligdagen!

Gulvvarme fliser trægulv

Gulvvarme er blevet standard i alle de nye huse, vi bygger i dag. Årsagerne til den store popularitet med gulvvarme, er nu også ganske indlysende.

Gulvvarme med ny teknologi er nemlig ensbetydende med hurtig og komfortabel opvarmning. Med varme i gulvet, vil i nemlig aldrig opleve det, vi i gamle dage kaldte "fodkoldt."

Faktisk finder de fleste det også mest behageligt, at fødderne bliver holdt varme, og hovedet en anelse køligere.

Energibesparelser med jævn varme

Hos Vesterbo Huse er vi eksperter i at bygge nye huse med gulvvarme kombineret med ny teknologi. Det er let og hurtigt en let og hurtig løsning, der sikrer optimal komfort i alle vores huse.

Når husets opvarmning bliver jævnt fordelt i et rum fra gulvet, kan rumtemperaturen faktisk blive sænket en anelse - men samtidig ikke mere, end vi stadig finder det behageligt.

For hver grad vi kan sænke rumtemperaturen, er tommelfingerreglen, der er mulighed for at opnå en energibesparelse på cirka 5 procent.

Gulvvarme kræver blandt andet markant lavere fremløbstemperatur, end der var behov for i de gammeldags radiatorer. Det skyldes, at gulvets overflade, der skal afgive varmen, er væsentligt større.

Vejen til komfort og lavere energiforbrug

De fleste som har boet i et hus med gammeldags radiatorer, kan garanteret også huske, radiatorerne havde tendens til at samle store mængder støv - ikke mindst på bagsiden mod væggen.

Derfor medfører gulvvarme ud over at være markant mere energivenlig generelt også et markant bedre indeklima kombineret med øget komfort i dagligdagen.

Det er desuden værd at bemærke, det er væsentlig lettere at indrette sin bolig, når det ikke er nødvendigt at tage hensyn til radiatorer monteret på alle vægge.

Der er desuden mange muligheder for at kombinere gulvvarme med løsninger til intelligent gulvvarmestyring til at opnå et behageligt komfortniveau.

Fordele og ulemper

Nogle vil måske spørge, om der kun er fordele ved gulvvarme?

Hvis vi skal sammenligne det i forhold til gammeldags radiatorer, er vores klar svar: JA!


Men - der er naturligvis også nogle forhold, man er nødt til at tage forbehold for, når man bor i et hus med gulvvarme.

Når gulvvarme er støbt i gulvvarme, vil der altid gå et vist tidsrum, førend et rum er opvarmet. Det kan fx være, hvis husets temperatur har været sænket i forbindelse med en ferie.

Det samme gør sig naturligvis gældende, hvis det bliver nødvendigt at sænke temperaturen.

Tænk fremadrettet

Bor I normalt fire personer i husstanden, og hele familien kommer på besøg juleaften, kan I da med fordel sænke temperaturen et par grader allerede dagen forinden.

Når først I er mange mennesker samlet kombineret med madlavning på fuldt blus, vil temperatuen utvivlsomt stige - og først da vil det være for sent at gøre noget.  


Derfor kan det i tilfælde med fx ferieperioder eller mange gæster med fordel være en rigtig god idé at tænke en lille smule fremadrettet - gerne en dag eller to!

I nye huse hvor der stort set ikke er varmetab, kan det desuden komme til at føles en anelse fodkoldt forår og efterår. Det skyldes ganske enkelt, det ikke er så koldt, at gulvvarmen tænder, hvorfor man især vil lægge mærke til, fliserne er kolde.

Enhver fagmænd og håndværker som installerer gulvvarme ved, at man aldrig fører gulvvarmeslanger helt ud til væggene. Derfor kan det i enkelt tilfælde komme til at føles koldt - især ved store vinduespartier.

Det er dog vigtigt at påpege - som allerede nævnt - der efterhånden er mange teknologiske muligheder til intelligent varmestyring, der kan blive tilpasset husstandens dagligdag og rytme.