Lund

Om Lund - en by i udvikling!

I dag har Lund udviklet sig til at være en attraktiv by med knap 3000 indbyggere (2022) tæt på det hele for hele familien og alle aldre.

Kombinationen af natur og åbent landskab samt afkørsel/tilkørsel 56A – Horsens V til motorvej E45 lige på dørtrinet, gør Lund til det helt rigtige sted for alle familier, hvor fx arbejdspladsen kræver pendling.

Lund byder samtidig på et velfungerende, nærværende og aktivt lokalsamfund med både daginstitutioner, skole og et væld af tilbud til en aktiv fritid for alle aldre.

Lundskolen

Daginstitution, skole og fritid

Familiens yngste medlemmer kan tilbringe dagen i Lund Børnehus med plads til knap 50 børn i vuggestue og 200 i børnehaven.

Skolebørnene fra 0-9 klassetrin kan se frem til undervisning på  Lundskolen, der løbende er blevet udvidet og moderniseret med plads til knap 500 elever.

Men også specialskolen Lundagerskolen med plads til lidt mere end 100 elever, har til huse i Lund meget tæt på Lundskolen.

Den lokale idrætsforening, Lund IF, har idrætsanlæg og faciliteter, der kombinerer både idrætshal og sportsplads.

Det bør i den forbindelse jo nok også lige nævnes, at fodboldspiller Simon Kjær – blandt andet kendt fra de danske A-Landshold – er blandt de mere prominente danske sportsfolk, som har trådt sine barnesko – eller nærmere fodboldstøvler – i Lund.

Lund Dagli´Brugs

Tæt på det hele

Lund har desuden et bredt tilbud til de daglige indkøb i Dagli’ Brugs og REMA 1000, pizzeria, dyrlæge, blomster og brugskunst samt en række andre forretningsdrivende.

Med en central placering tæt på Horsens og Horsens Centrum kan behovet for kultur, restauranter og shopping-muligheder lynhurtigt blive opfyldt.

Naturstien Provstlundstien fører videre til Bryrupbanestien, der forbinder Horsens og Silkeborg gennem skov og natur.

Og parallelt med Silkeborgvej er der desuden anlagt cykelsti, der via tunneller fører cyklisterne sikkert og direkte til og fra Horsens Centrum.

Bindeleddet til Horsens centrum er regionalbus, og fra tankstation Q8 ved afkørsel 56A er der desuden daglige afgange til Aarhus, Billund Lufthavn samt København.

Der er ingen tvivl om, at Lund de senere år har gennemgået en rivende udvikling med mange nye indbyggere - og at Lund de kommende år fortsat vil være en attraktiv by i udvikling.

Afstand fra Cecilies Vej til:

  • Dagli´ Brugsen, Lund: 300 m
  • Lundskolen: 350 m
  • Lund Børnehus: 700 m
  • Rema 1000, Lund: 1200 m
  • Motorvej E45, afkørsel 56A: 2,4 km
  • Horsens Gymnasium og HF: 5,4 km
  • Horsens Station: 6,8 km
  • Regionshospital Horsens, fødeafdeling: 9,7 km
  • Husodde Strand: 12,1 km

Grundoversigt          Dokumenter