Droneoptagelse Anebjerg 2015

Med formidabel udsigt fra Agerhønebakken mellem Stilling og Skanderborg ligger tre huse bygget af Vesterbo Huse.


De tre unikke huse ligger i det nye boligkvarter Anebjerg, der over de næste mange år løbende vil blive udviklet mellem Skanderborg og Stilling.


Det unikke ved boligkvarteret Anebjerg er, det ligger placeret i umiddelbar nærhed til Anebjerg Statsskov, der er blevet til i samarbejde mellem Skanderborg Kommune, Skanderborg forsyning og Naturstyrelsen.


I 2018 forventes Anebjerg Skov at dække 100 ha, men målet er en skov på knap 300 ha. Naturstyrelsen står for selve skovdriften, hvori der bliver anlagt grusveje og stier for dermed at sikre alle borgere adgang til området.


Med etablering af Anebjerg Skov har naturen ved Skanderborg fået et betragteligt løft. Men etablering af området handler i den grad også om at sikre rent drikkevand til beboerne i Skanderborg og Stilling/Gram.


Det småkuperede skovområde byder på mange små lavninger, der skal genskabe tidligere søer og damme. De gamle vandløb bliver frilagt, og området bliver en blanding af skov, eng og åbne områder, der skal skal skabe natur og unik biotop for alt fra insekter og padder til fugle, ræve, harer og rådyr.


Mange natureksperter fremhæver allerede nu udviklingen af Anebjerg Skov som et af de meste interessante naturområder i Østjylland.